Велики одзив жена на гинеколошке прегледе у амбуланти у Волујцу

Велики одзив жена на гинеколошке прегледе у амбуланти у Волујцу

Наш позив за превентивни гинеколошки преглед, као најбољу заштиту и превенцију оболевања, прихватио је велики број жена из поцерских села. Долазак гинеколога у здравствену амбуланту у Волујцу био је прилика да многе од њих, после дужег времена, провере своје здравствено стање. Организацијом оваквих прегледа Дом здравља Шабац остварује своју мисију очувања здравља и подизања нивоа свести наших суграђана о важности превенције.

– Ово је прва од планираних посета и надам се да ће се жене са територије коју покрива амбуланта у Волујцу, у наредном периоду, одазвати у још већем броју, како би се стекла права слика о њиховом здравственом стању – каже прим.др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац

Жене из Волујца, Метлића, Синошевића и околних села реаговале су веома позитивно на ову акцију наше установе, сматрајући да, захваљујући овом, брже и лакше стижу до лекара.

Похвале за добро организовану акцију стигле су и из Градске управе.

– На овај начин се показује брига о мештанима у свим деловима Градске управе Шапца. Обавезе жене на селу су бројне, а могућности мале, зато се о здрављу брине тек кад се изгуби. Зато је одлична иницијатива Дома здравља Шабац да крене у сусрет корисницима својих услуга и овога пута женама учини доступнијим прегледе.Осим што жене из овог дела Поцерине могу проверити своје здравље, сигуран сам да овакве акције доприносе и развој свести о значају превенције и бриге о здрављу – рекао је др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца.

Сличне акције биће организоване и у наредном периоду. Већ сутра, у поводу обележавања Националног дана борбе карцинома дојке, сестре Службе патронаже одржаће предавања о важности превентивних прегледа и самопрегледа помоћним радницама у Дому здравља Шабац, а следеће недеље и женама запосленим у Градској управи Шапца, Библиотеци шабачкој и здравственој амбуланти у Прњавору.