Више од 50 прегледа у Накучанима

Више од 50 прегледа у Накучанима

Акција Дома здравља Шабац „Караван здравља“ настављена је данас у Накучанима. Наши лекари обавили су више од 50 прегледа, а житељи овог поцерског села имали су прилику и да провере ниво шећера у крви. И за данашњу акцију владало је изузетно интересовање, што је потврда оправданости оваквих активности, посебно када имамо у виду велики број наших суграђана који немају здравствено осигурање.

PREGLED NAKUCANI

– Дом здравља Шабац наставља своју акцију јер је интересовање грађана изузетно. То само доказује да смо организацијом „Каравана здравља“ урадили праву ствар. На овај начин здравствена заштита је у потпуности доступна свима, а то представља реализацију нашег основног циља. Упркос великом обиму различитих свакодневних активности, запослени у Дому здравља успевају да реализују и ову акцију, што је доказ добре организације, професионалности и посвећености запослених. Акцију настављамо, а лекари и сестре Дома здравља стићи ће у све делове Градске управе Шапца – после Поцерине и у Мачву и у Посавотамнаву – рекао је Дејан Марковић, председник УО наше установе.

NAKUCANI PREDSEDNIK UO

Мештани Накучана били су веома задовољни посетом наших лекара и сестара.

– Преглед лекара је основна потреба и нас који живимо на селу. Овде се тешко живи па многи немају ни оверене здравствене књижице. Да није ове акције многи се не би не прегледали, па онда знате шта нам ово значи. Значи нам много и зато хвала и лекарима и сестрама и свима који су нам ово омогућили – каже Продан Панић, председник Савета МЗ Накучани.

KRV NAKUCANI

Град препознаје значај оваквих акција и даје пуну подршку Дому здравља у овом послу.

– Наш задатак је да реагујемо на потребе грађане и као локална самоуправа дамо подршку свим установама које то раде баш баш како то ради Дом здравља Шабац. Стотине већ прегледаних житеља наших села најбоља су потврда пуне оправданости „Каравана здравља“ који ћемо у сарадњи са Домом здравља наставити и у другим селима у којима се већ јавља велико интересовање за овакве прегледе – истакла је Наташа Радовановић, члан Градског већа Шапца.

NAKUCANI NATASA