За исте услове лечења у целом граду – посета амбуланти у Мајуру

За исте услове лечења у целом граду – посета амбуланти у Мајуру

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић данас је, током посете здравственој амбуланти у Мајуру, разговарао са др Бранком Вујковићем, директором нашег Дома здравља о реконструкцији овог објекта и даљим плановима. Објекат који је изграђен пре више од три деценије недавно је у потпуности реконстуисан, што је у великој мери побољшало услове рада и лечења у овој амбуланти. 

– Више од 4 милиона динара је уложено у ову амбуланту само у последњих неколико година. И као што је овде реконструисана здравствена амбуланта, у свим нашим селима и у граду и убудуће ће се радити оно што је грађанима важно. Грађани ће одлучивати о приоритетима. То је најнепосреднији и најдемократичнији начин одлучивања. Предлози које грађани препознају као животно важне, добиће подршку града. У току је израда Правилника на основу ког ће се, у складу са свим законским прописима, новац опредељивати за пројекте на целом подручју градске управе. 

Све са једним циљем – да се обезбеде исти услови живота, доступна здравствена, одговорна социјална заштита, исти услови за образовање и рад на целом подручју Градске управе. То су приоритети наше политике за коју смо добили подршку грађана, а овај и бројни други пројекти су конкретни показатељи успешне реализације – поручио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
Више од 5 хиљада житеља Мајура гравитира ка овој амбуланти, рекао је др Бранко Вујковић, директор Дома здравља “Др Драга Љочић”. 

– Унапређење инфраструктуре и повећање енергетске ефикасности наших објеката су најважнији стратешки циљеви нашег Стратешког плана. Свакако да Мајур као једна велика месна заједница и амгуланта којој гравитира око пет хиљада корисника, заслужује овакав објекат. Ово је последња фаза уређења објекта, где смо урадили фасаду, ПВЦ столарију, олуке,ограду, тако да Мајурци могу сада у квалитетним условима да се лече и наши запослени да раде свој посао. У оквиру стратешког циља унапређења инфраструктуре управо теку и радови на Друге здравственој амбуланти, а потом ће се радити идејни план за изградњу амбуланти у Јевремовцу и Штитару – истакао је др Бранко Вујковић, директор Дома здравља “Др Драга Љочић”.