ЗАШТИТИМО ДЕЦУ у саобраћају – екипа хитне помоћи са децом „Стојанове“ школе

ЗАШТИТИМО ДЕЦУ у саобраћају – екипа хитне помоћи са децом „Стојанове“ школе

Као резултат досадашње добре сарадње са нашом установом ОШ „Стојан Новаковић“ је предавање „Саобраћајни трауматизам деце и њихова безбедност у саобраћају“ уврстила у свој четворогодишњи план. Предавањем, које се састоји из четири целине, су обухваћена деца узраста од првог до четвртог разреда, а у „Стојановој“ школи их је данас било више од 450. Уводни део „Ко смо ми“ је, заправо, упознавање малишана са Службом хитне медицинске помоћи. Други део је Трауматизам деце као учесника у саобраћају, у трећем делу обрађујемо Правила понашања у саобраћају и безбедност деце, а у четвртом децу упознајемо са реанимобилом и светлосном и звучном сигнализацијом, што изазива њихово највеће интересовање. У међувремену приказујемо наше вештине – имобилизацију са спиналном даском, а модели су деца добровољци. 

– Хитна медицинска помоћ Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац се вратила и ове године међу наше најмлађе суграђане. Руководство ОШ „Стојан Новаковић“ је међу првима препознало потребу за оваквим интерактивним предавањем и уврстило га у четворогодишњи план школе. Кроз дружење са основцима покушали смо да им приближимо Службу хитне медицинске помоћи, да им појаснимо шта то ми радимо, које су наше обавезе као виталне службе Дома здравља, али и које су њихове обавезе у смислу одговорног понашања у саобраћају. Када се деси саобраћајна несрећа последице могу бити несагледиве, зато кроз овакав вид едукације најмлађих суграђана покушавамо да то сведемо на најмањи могући број. Захваљујем Градској управи на подршци као и директору Дома здравља и целом менаџменту. Надам се да смо данас успели да се приближимо нашим најмлађим суграђанима и да им покажемо како смо ми уствари само обични људи који професионално раде необичан посао – рекла је др Славица Дугоњић, начелница СХМП.

У нашој екипи данас су били др СлавицаДугоњић, др Јасмин Османовић, др Ивица Илић и медицински техничари Живослав Николић, Маријана Симић, Иван Цвејић и ДаркоСекулић, возач.